След като през есента на 2014 г. NOVA отне лидерството от основния си конкурент, през 2015 го затвърди, през пролетта и лятото на 2016 увеличи преднината си и преди броени дни реализира изключително силен старт на есенния телевизионен сезон с концерта Заедно сме номер 1, NOVA продължава тенденцията на успешните стартове с началото на юбилейния 10-и сезон на най-бляскавото и интригуващото риалити VIP Brother. Близо един милион зрители са проследили най-интересните моменти от влизането на новите Съквартиранти в най-известната Къща в България.

Според данните на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер, стартът на VIP Brother 2016 снощи печели категоричен успех, привличайки повече зрители сред всички основни целеви групи спрямо втората по гледаемост медия - bTV. Особено красноречиви са резултатите сред активното градско население (18-49 г)., където VIP Brother привлича 32.8% от зрителите, което е с над 44 % или над 10 пункта повече от втората по гледаемост телевизия (22,3 %) в същия часовия слот (19:58-23:28).

Категорична преднина NOVA отбелязва и сред най-трудните за достигане зрители, а именно младата аудитория 18-34 г. с дял от 31.8% срещу почти 10 пункта по-ниски резултати за втората по гледаемост медия - bTV – 22,3 % за същата целева група. VIP Brother e безспорният избор и на представителките на нежния пол (жени 25-54 г.) с дял от 35.1, където NOVA отново привлича с близо 10 пункта по-голям аудиторен дял спрямо bTV – 25,9 %.

Снощи, в продължение на три часа и половина, 17 лица от българския шоу бизнес прекрачиха прага на най-известната Къща в България, приеха предизвикателството на Големия Брат и станаха част от специалния, юбилеен сезон на VIP Brother .

Миглена Ангелова стана първият Съквартирант, влязал в Къщата и веднага зае ролята на нейна стопанка. Жана Бергендорф я последва, а обещанието, което тя даде на зрителите беше, че влиза, за да покаже истинската Жана. Явор Бахаров стана първият мъж в Къщата, а след него към компанията се присъедини световният модел Глория Петкова. Ути Бъчваров се превърна в мерудийката на шоуто, а Георги Софкин – в различния малък-голям Съквартирант. Един от най-желаните ергени в страната – Борислав Комсийски, призна, че иска да намери жена, с която да прекара остатъка от живота си. Изящната Надя Иванова събра погледите на зрителите с интелект и красота, а след нея към най-известната компания се присъедини режисьорът Георги Торнев. Певицата Рени също внесе колорит в шоуто и призна, че не е изключено да открие отново любовта именно във VIP Brother. Любимият водещ от ММ – Роро, успя да зарадва групата с присъствието си, а многофункционалната Ирина Тенчева го последва с признание, че влиза в играта, за да намери себе си. Дъщерята на легендарния български журналист Димитър Цонев – Деси Цонева, прекрачи прага на Къщата с обещание да покаже, че е достойна наследница на фамилията си. Най-известните каки в България – кака Лара и кака Лили, също се присъединиха към компанията и оставиха зрителите с впечатление за стара вражда между тях. Композиторът и модел Алек Сандър впечатли всички с екстравагантната си визия и начин на мислене, а именитият Валентин Михов затвори вратата след себе си и с това най-известната Къща се напълни с колоритни и атрактивни Съквартиранти.

Атмосферата във VIP Brother отново кипи от емоции, а „играта загрубя” още преди да е започнала.

Както Big Brother обеща на феновете си, изненадите заваляха още със старта на шоуто и по волята на зрителите певицата Жана Бергендорф бе определена за Тайния бос на Къщата. И докато тя бе уверена от BIG Brother, че е единствената, която знае това, всички останали Съквартиранти получиха паралелната задача да съботират мисията й.

Тази вечер, точно в 20.00 часа, зрителите на NOVA ще се убедят, че истинското шоу във VIP Brother 2016 едва сега започва! Какъв ще бъде развоят на първата умело заплетена и зададена от BIG Brother мисия за сезона и как коментаторите на шоуто Жени Калканджиева, Гери Турийска, Евгени Минчев и писателят Димитър Калбуров ще обсъдят първите часове на Съквартирантите в Къщата, зрителите на NOVA ще разберат във втория лайв на VIP Brother 2016, тази вчер от 20.00 по NOVA.