Местен патолог, който извършва първата аутопсия на тялото веднага след намирането му, определя, че то не е на човек, нито на животно.

Историята на Кищимското джудже не престава да вълнува уфолозите и днес, независимо, че от тогава са минали 20 години. Въпреки липсата на достатъчно информация, това е един от най-интересните случаи, свързани с откриването на предполагаеми извънземни тела.

Историята започва през 1996 г., когато руски полицаи са намерили тялото на миниатюрно хуманоидно създание в село Каолиново, недалече от град Кищим, Челябинска област.

Поради малките си размери и неземен вид, медиите веднага започват да го наричат извънземното на Кищим.

Полицейското разследване установява, че притежателка на миниатюрния хуманоид била местната пенсионерка Тамара Просвирина, която в това време се намирала в психиатрична клиника.

Просвирина разказала, че през май 1996 г. гласове в главата ѝ я повикали на местното гробище. Именно там тя открила малкото същество.

Взела го вкъщи, нарекла го Альошенка и се грижела за него като за дете. Но във връзка с изострената шизофрения, Просвирина била хоспитализирана в психиатрична болница.

Тя се опитала да съобщи, че в дома ѝ е останало детето, което трябва да се храни, но лекарите сметнали думите ѝ за бълнуване на луда.

Останалото без помощ същество починало от глад. След смъртта му съседът на Просвирина Владимир Нурдинов взел от дома ѝ телцето, което успяло да се мумифицира.

Полицията се натъкнала на мумията на пришълеца по време на обиск у Нординов, заподозрян в съхраняване на краден електропроводник.

Органите на реда предали телцето на местни експерти за изучаване.

Какво се е случило впоследствие с него, остава тайна, тъй като то се загубило след изпращане в Москва за по-нататъшно изучаване.

Местен патолог, който извършва първата аутопсия на тялото веднага след намирането му, определя, че то не е на човек, нито на животно.

Той смята, че това е неоткрита досега форма на живот.

Д-р Станислав Самошкин е ръководил отдела по анатомия в местната болница, когато властите са донесли извънземно тяло за анализ.

След обстоен преглед, той заключва: "Създанието не е по никакъв начин човешко същество. Човешкия череп се състои от шест кости. Черепът на това същество се състои от 4 кости. Имаше и други различия в структурата на скелета.“

В скелета също имало някои други аномалии, които не могат да бъдат обяснени с вродени дефекти на развитието.

Анатомите отбелязват, че общите черти на 20-сантиметровото създание, включително голямата глава и очи, заемащи голяма част от тялото, не принадлежат на човек.

Много изследователи на извънземното отбелязвали шокиращото му сходство с една от предполагаемите извънземни раси, посещаващи Земята - така наречените Сиви, които според твърденията са подписали секретно споразумение с правителството на САЩ и Русия.

Кищимският пришълец имал сходство и с друго мумифицирано тяло на извънземно, открито в пустинята Атакама през 2003 г.

Международните медии наричат откритото същество в Кищим "Uralian Alien".

Тялото на Кищимското джудже изчезва безследно, малко лед като е пренесено в Москва за нов анализ и изследвания.

А какви са теориите за това същество според различните привърженици на истории за НЛО - вижте във видеото: