Ученици от професионалната гимназия по металургия в Асеновград възхитиха цяла България, след като събраха пари за лечението на болната си учителка по английска. Днес тя е жива и здрава и се връща отново в клас.

Людмила Ангелова се сблъсква с левкемията миналата година. Бързо след поставянето на диагнозата разбира, че ще има нужда от животоспасяваща трансплантация. Сумата, необходима за лечението била 360 хил. лв., които се оказали непосилни за покриване с учителска заплата.

Тогава нейните ученици решават да й помогнат, съобщава бТВ.

„За нас беше много трудно да приемем всичко и бяхме много притеснени. Нямахме друг избор и трябваше да съберем сумата и да й помогнем”, категорични са децата.

Те започват да организират редица благотворителни събития, с които успяват да съберат парите и през декември 2015 г. Людмила се подлага на трансплантацията.

„Не е имало момент на отчаяние, защото те не ме оставиха да си мисля, че може нещо да се обърка. Децата постоянно контактуваха с мен, колегите не ме изоставяха, семейството ми беше неотлъчно до мен”, споделя учителката.

Децата определят своята учителка като мила и добра. „Сега се чувстваме още по-близки, тя е добър приятел”, допълват те.

„Опитвам се да не мисля за болестта и това, което е минало. Предпочитам да запазя спомена от любовта и добрината, която получих. Това изпитание ми даде повече добри неща, отколкото лоши”, категорична е Людмила.