Продължават да бушуват пожарите в Северна Гърция, на остров Тасос е в сила бедствено положение.

От българското МВнР информират, че Генералното консулство на Република България в Солун е уведомило, че до момента няма пострадали и бедстващи български граждани в засегнатите територии.

Основните пътища са проходими към момента. Поради гъстия дим, на много места в засегнатите райони и в планинските части е затруднено придвижването. Затворено обаче е движението през района на Теологос, което прави прехода на север по този път невъзможен. Желателно е да се използват крайбрежните пътища за напускане на острова. Фериботите се движат нормално. Желаещите могат да напуснат острова през пристанищата.

Локален пожар е възникнал на Света гора, в близост до Хилендарския манастир, както и в района на Кумица. Ситуацията там обаче е под контрол.

Продължават усилията на гръцките власти за овладяване на пожарите, бушуващи на остров Тасос. От четирите огнища две са потушени. Тежка остава ситуацията в района на Алики и Принос, както и околностите – Рахони, Казавити, Сотирос, които на места са извън контрол.

Огнената стихия бушува предимно в планинските части. Очаква се ситуацията да бъде овладяна до края на деня.