Изисква ли покупка на имот повече емоции или разум? Истината е винаги някъде по средата и в тази статия ще се опитаме да обясним докъде могат да Ви доведат емоциите и докъде разумът, ако не използвате техните сигнали правилно.

 Има две посоки, в които можем да поемем при търсене на подходящ имот.

  • Емоциите не са само инстинкт или първосигнално действие. Всъщност те са базирани на много повече информация и опит във времето, отколкото  рационалното мислене. Ако например Ви бъдат предложени два имота, единият в края на града, с четири стаи, и друг в центъра на града с две или три стаи, по-вероятно е да си кажете „не бих се поколебал да избера по-големия имот, защото по-голямото е по-добре”. Вие изхождате от клише, което разумът ви е запаметил и приел като истина. Но истината сериозно би се променила, когато осъзнаете въз основа на емоцията си, че пътуването към крайните зони на града често е съпътствано с дълги задръствания, губене на време в придвижване и последващо от всичко това раздразнение.
  • Когато имате опит в подобна или еднаква ситуация, включително при недвижимите имоти, емоцията Ви е подплатена с информационна подготовка и рядко би Ви подвела. Ако обаче нямате особена представа от недвижими имоти, поддаването на емоции може да ви доведе до провал. В такава ситуация Вие сте длъжни да превключите от емоция на рационално мислене. Едно от проверените неща, което съчетава двете страни при избор на нов дом е залагането на доказала се през годините агенция за недвижими имоти. Причините са безбройни.

Покупка на имот – емоции срещу разум

На кое да заложа при покупка на имот – на емоцията или на разума? Истината е, че винаги трябва да намерите златната среда между тях, за да можете да вземете най-доброто решение за покупка на имот, който ще стане Вашето уютно и приветливо жилище.