Четирима побойници са задържани след издирване за нанесени побои на двама русенци на 28 август. В 10 тогава от Спешно отделение в УМБАЛ се обадили в Първо РПУ, че са прегледали 32-годишен мъж, който е бит жестоко и е постъпил на лечение със сътресение на мозъка, счупен нос и синини по тялото. Пред униформени пациентът заявил, че предната вечер е нападнат от двама непознати пред дома му без всякаква причина. След даденото описание униформените се досетили кои са побойниците и в сряда ги задържали.


23-годишният И.П. и 48-годишният А.М. били известни с буйния си характер и навика си да пият и да бият хора за развлечение. Двамата вече имат условни присъди за хулиганските си изстъпления, които очевидно не са ги трогнали особено.


Пак на 28 август вечерта в Първо РПУ постъпил друг сигнал от 29-годишен русенец, че около 20 часа е бил пребит от двама непознати мъже на бензиностанция на бул."Христо Ботев" след възникнал конфликт по време на зареждане на гориво. При преглед в болницата са установени три избити предни зъба и синини по тялото. Записите от камерите на бензиностанцията са иззети и след седмица са задържани Д.И. и В.В. на 26 и 31 години.