Засилва се трафикът в цялата страна, особено към входовете на големите градове, след серията четири почивни дни. Катастрофи белязаха и днешния 6-ти септември, който би трябвало да е празничен, но за ред семейства е почернен.

Затруднено е движението на Самоковското шосе, в района на Пасарел в посока към София. Към 11.40 часа днес там стана сериозно произшествие. Шофьор на лек автомобил е изгубил управлението на завой, колата е паднала в коритото на реката край пътя, при което е загинала на място пътничка. Четирима души са откарани в болница за оказване на медицинска помощ.

Движението е временно затруднено до изваждането на катастрофиралия автомобил и приключването на огледа. Екипи на КАТ-СДВР и патрули регулират движението. В участъка се преминава с намалена скорост до възстановяването на условията за нормализиране на трафика, предупреждават от полицията.

Тежка катастрофа стана преди обед, към 10 часа, и във Враца. Лек автомобил с трима пътници, по неизяснени засега причини, се е ударила в стълб край пътя в централната градска част. Загинал е на място шофьорът на автомобила, тримата пътници са прегледани и освободени за домашно лечение.

Засилено е движението по автомагистралите. Колона от автомобили се е образувала по автомагистрала „Хемус“ от Ботевград до тунела „Ечемишка“ в посока София. С намалена скорост се придвижва редицата автомобили в района на Симитли на автомагистрала "Струма". Интензивно е и движението на ГКПП-Кулата и Маказа.

Към 14.00 часа по автомагистрала „Тракия” движението е натоварено, но спокойно.

В столицата е натоварено движението по Ботевградско шосе, където в голям участък придвижването е двупосочно в лентите посока към центъра.

Рано тази сутрин, към 7.30 часа, четирима души пострадаха леко при катастрофа между трамвай и джип на кръстовището на бул. „Сливница” и бул. „Христо Ботев”. Ранените са офицери от европейската гранична агенция „Фронтекс”, част от хората, които спомагат опазването на границите на страната ни.

При инцидента джипът на офицерите е ударен странично. Трима от пострадалите са преминали медицински прегледи, един е оставен за обстойни прегледи и лечение при необходимост.

За щастие няма пострадали пътници от трамвая, които в този ранен час, са били само няколко. Предприети са процесуално-следствени действия за установяване на причините за произшествието.

От ГД „Национална полиция“ напомнят на водачите да шофират с повишено внимание и със съобразена с пътните условия скорост, при стриктно спазване на указанията на органите на Пътна полиция.

Интензивно, но без забавяне е движението на българо-гръцката граница на ГКПП-Кулата и Маказа. Движението е натоварено и в двете посоки, екипите на пунктовете работят на пълен капацитет и няма струпване от леки автомобили.