Доналд Тръмп излезе с 2% пред Хилари Клинтън в анкета за общественото мнение на CNN/ORC, като той получи подкрепата на 45% от потенциалните избиратели срещу 43% за неговата опонентка.

В пълната с пикове и спадове кампания и двамата топкандидати за Белия дом периодично имат ту предимство, ту изостават през последните два месеца, макар бившата първа дама по-често да изпреварва конкурента си. В началото на август Клинтън водеше с 8% пред Тръмп в допитване сред вече регистрираните гласоподаватели. Повечето избиратели очакват бившият държавен секретар да бъде с преднина през ноември.

Новото проучване показва големи празнини в подкрепата за кандидатите на двете основни партии от страна на избирателите по пол, възраст, образование и партийни пристрастия. Тръмп и Клинтън са си осигурили почти еднаквата подкрепа на партийните си симпатизанти (92% от демократите подкрепят Клинтън, 90% от републиканците стоят зад Тръмп), но Тръмп е със сериозна преднина при независимите – 49% от тях казват, че ще гласуват за него – докато Клинтън е подкрепяна от 29% от тази група.