В Турция беше учредена нова партия, която се нарича Османска партия и една от целите ѝ е да изгради Турски ислямски съюз, като възстанови всички територии на предците от времето на Османската империя, пише БГНЕС, позовавайки се на информация в турските медии.

С Османска партия политическите партии в южната ни съседка вече стават 91. Регистрацията ѝ е станала след внимателна проверка на Конституционния съд. В страната е сравнително лесно да се учреди нова партия, тъй като изискването е да има минимум 30 учредители.

Сред тези на новата партия са различни консервативни, троцкистки, кемалистки и изповядващи секуларизма формации с имена и емблеми, които често предизвикват недоумение, пише в. „Хюриет“ („Hurriyet”).

Емблемата на новата партия е бял полумесец, в който са изписани арабските букви Елиф и Вав на  червен фон. Лидерът на новата формация Ибрахим Юние заяви, че партията ще учреди структури в цялата страна и ще участва в избори.

Основната цел на партията е коренна промяна на политиката на Турция.

“Нищо няма да бъде като преди, ще има строги правила“, обяви Юние. В близките дни ръководството на Османската партия ще организира лагер за обучение и по-късно ще огласи проектите си за образованието по целия свят, където има турци и ще работи за обединението им ден и нощ, и от врата на врата.

„И никой не трябва да се съмнява в това, няма да оставим дом, в който да не влезем. Нито управляващите, нито опозицията имат план за извеждане на народа от безизходицата и не могат да се изплатят за мъките му. Този клет народ скоро ще научи за нашите партийни проекти, насочени към Турция и към всички мюсюлмани по света.

Онези, които ни разпръснаха и разпокъсаха териториите ни, ще видят възродената земя на предците ни,

тя ще се нарича Турски ислямски съюз и ние всички ще я изградим отново. Никой повече няма да си разиграва коня по мюсюлманските земи, всичко е в името и за ползата на ислямския свят“, заяви Ибрахим Юнйе и поиска благословията на Всевишния Аллах.