По искане на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова директорът на ОДМВР-Благоевград старши комисар Росен Танушев подаде оставка и тя незабавно бе приета

По информация на МВР поводът е превишаване на полицейски правомощия и непремерени действия по отношение на граждани. Разпоредена е проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

По неофициална информация полицейски служители са се опитали да прикрият скандала със съсобственика на строителната фирма „Агромах” Методи Бачев. По време на кукерски курбан в село Черниче - евроселото на 2012 г., Бачев изрече непристойни оценки за премиера Бойко Борисов. Любопитното е че след като ги е казал, присъстващият на курбана кмет на Симитли Апостол Апостолов, веднага е напуснал тържеството. Името на Апостолов също бе замесено като главно действащо лице в изреченото от Бачев.

След като на 30 август скандалният запис бе пуснат в местен сайт, случаят предизвика много коментари в мрежата. Вчера в 18 ч. собственикът на сайта, публикувал видеото, бе задържан от полицията за 24 часа. Давал е показания. Методи Бачев е бил разпитван цял ден вчера в полицията. Преди това полицейските служители са притискали свидетели на изреченото от Бачев да посочат, че такова нещо той не е казвал, въпреки, че над 1000 души са го чули. Всичко това полицаите са правили с цел да излезе, че Бачев е невинен, а записът е манипулиран. Оказва се обаче, че същият запис вече е занесен в столицата, на когото и където трябва и е установено, че Бачев действително е произнесъл тези думи по отношение на премиера и че записът не е манипулиран. Всички тези действия показаха, че полицията се е опитала да прикрие Бачев, което доведе до оставката на комисар Росен Танушев.