Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" покани българските олимпийски медалисти и техните треньори да почиват в базата му в предпочетено от тях време. Поканите са изпратени лично от директора на комплекса Станка Шопова.

Поканата е адресирана до Мирела Демирева, извоювала най-високото отличие за страната ни на олимпиадата в Рио де Жанейро, сребърен медал в скока на височина, и нейния личен треньор, както и до бронзовата медалистка в борбата и варненка Елица Янкова и личния й треньор Петър Касабов.

Поканени са и златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика и техните треньори Илиана Раева, Ина Ананиева и Даниела Велчева.

Със спортните си постижения на Олимпиадата в Рио де Жанейро вие прославихте името на България и ни дадохте още един повод да се гордеем, че сме българи, се казва в писмото до медалистите на Шопова.

Комплексът ще предостави 7-дневна почивка за отличилите се български олимпийци. Те ще бъдат настанени в студиа във Вилно селище "Пирин", като за тяхното хранене ще се грижи екипът на Клуб-ресторант "Кристал" на морския бряг. На разположение на олимпийските медалисти ще бъде и уникалният за България Спортен комплекс "Камчия", който е предпочитано място за професионална подготовка на отбори от страната и чужбина.

Спортният комплекс е оборудван според олимпийските стандарти и критериите на международните спортни федерации. Разполага с многофункционално игрово поле, което през зимата е най-голямата ледена пързалка на закрито в България. На разположение на спортистите ще бъде басейнът с олимпийски размери, а също и залите за спортна гимнастика и фитнес.

На медалистите ще бъде предложено възстановяване в Лечебно-диагностичният и балнеологичен център "Здравец".