На 30 август приключи успешно продажбата на 100% от акциите на InterV Investment S.a.r.l. (InterV), базирана в Люксембург холдингова комания на БТК ЕАД. Компанията бе придобита от Вива Телеком - консорциум, оглавяван от Спас Русев, който притежава най-много дялове. В него има и миноритарни акционери, сред които е ВТБ.  Това съобщиха официално ВТБ Капитал. Сделката започва след фалита на КТБ, издала мостово финансиране за 150 млн. на бившите собственици.

Продажбата на акциите на InterV бе реализирана чрез отворен търг, воден от E&Y (Ърнст енд Янг) в Лондон през ноември 2015 г. с участието на няколко глобални институционални инвеститори.

На 20 ноември Вива Телеком бе обявен за спечелилия участник с финално предложение от 330 млн. евро, което е доста над началната цена от 180 млн. евро. Транзакцията бе частично финансирана с 240 млн. евро, отпуснати от ВТБ Груп на консорциума Вива Телеком.

Вива Телеком е солиден актив, който ще спечели от стабилизирането на съществуващата дялова структура на оператора и ефективна инвестиционна платформа, която ще позволи на новите собственици да затвърдят водещите позиции на Виваком на българския телекомуникационен пазар и да рационализират неговите операции.