Полицията опразни част от Терминал 1 на летището във Франкфурт заради появата на съмнително лице в района, съобщава германският в. „Билд“.

Според съобщение на летищните власти в „Туитър“ един човек не е преминал необходимите мерки за сигурност, преди да достигне една от зоните за извеждане на Терминал 1. „По тази причина полицията изпразни гейтове А и А+ и ще извърши нова проверка на пасажерите“, написаха още властите в „Туитър“.

Към момента не е известно колко хора трябва отново да бъдат проверени.

Съобщава се за възможни закъснения на полетите, но не е известно с колко време.

Кадри от летището показват тълпи от хора, придвижващи се из коридорите на сградата и напътствани от охранители с мегафони.

Пасажери съобщават, че не им е било казано защо е необходима евакуацията, но според слухове причината е, че един от пътниците е бил тестван положително за експлозиви.

Говорител на полицията не можа да отговори на въпроса дали евакуацията е умишлена или вследствие на допусната грешка, както и дали са открити незаконни вещества у някой пътник, съобщава в. „Индипендънт“.

„Основната цел на евакуацията е да осигури сигурността на терминала“, посочи говорителят и допълни, че „няма бомбена заплаха“.