ЕНЕРГО-ПРО Мрежи реконструира електроразпределителната мрежа по ул. Христо Ботев“ в град Балчик. Техническите екипи на дружеството подмениха проводниците от стълбовете до сградите на улицата. За удобство на клиентите електромерните табла бяха изнесени на границата на собствеността. По този начин специалистите на дружеството ще могат да следят постоянно техническото състояние на уредите и регулярно да отчитат консумираната електроенергия на клиентите, без да е необходимо те да осигуряват достъп до своите имоти.

Проектът е част от инвестиционната програма на Енерго-Про Мрежи. С реконструкцията се гарантира качествено и надеждно електрозахранване на домакинствата и стопанските обекти в района. Значително намалява рискът от възникване на аварии по мрежата.

Част от електромерните табла по ул. „Христо Ботев” в Балчик са разположени в непосредствена близост до училище „Св. св. Кирил и Методий”.

През август Енерго-Про Мрежи предприе профилактика на всички трафопостове и електрически касети, които захранват учебните заведения в Североизточна България, за да се осигури нормално протичане на учебния процес. Специалистите на дружеството инспектират съоръженията и ги обезопасяват при наличие на разбити и отворени при вандалски прояви врати и предпазни щитове.

Всеки гражданин, който забележи нередност по електрическите съоръжения в Североизточна България, може да подаде сигнал на денонощната телефонна линия на ЕНЕРГО-ПРО 0700 1 61 61 или на имейл [email protected]. Екипите на компанията своевременно ще направят проверка.