След края на световното си турне Селена Гомес обяви, че си взима творческа отпуска и планира да се фокусира върху здравословното си състояние.

Причината са страничните ефекти на тежкото ѝ автоимунно заболяване - лупус, при което имунната система на човека възприема собствените клетки като чужди и започва да ги уврежда.

Лупус е автоимунно заболяване, при което организмът атакува здрави тъкани. То може да предизвика възпаление, подуване на ставите, отпадналост, главоболие, болки в гърдите, косопад. Симптомите може да са от средно тежки до хронични и дори животозастрашаващи.

“Преди време разбрах, че страдам от автоимунно заболяване, което влияе по различен начин на хората.

Открих, че тревожността, паническите атаки и депресията могат да бъдат странични ефекти от автоимунното заболяване и сами по себе си те могат да предизвикат много проблеми.

Искам да бъда активна и да се фокусирам върху запазването на здравето си, затова и реших, че най-доброто решение е да си дам почивка”, обяснява изпълнителката.

Само преди няколко месеца Селена планираше големи проекти за бъдещето си - вижте във видеото горе, но сега ще се фокусира върху здравето

Любимката на милиони подрастващи по света сподели едва през октомври 2015 г., че две години по-рано, когато усилено се спекулираше, че е влязла в клиника за лекуване на зависимости, всъщност се е подложила на химиотерапия заради лупус.

През декември 2013 г. Гомес отмени австралийската и азиатската част от турнето си, което стана повод за всевъзможни предположения.