Странна табела е цъфнала на крайпътно дърво по отбивката от маршрута Варна-Бургас към една от най-красивите местенца по Черноморието и в България.

В началото на шесткилометровата отсечка към живописното селце Емона, кацнало на амфитеатралните скатове над нос Емине, черни букви на жълта основа отвисоко уведомяват шофьорите за нещо, което те вече сами са видяли и усетили – „Пътят за ремонт“. Липсва едно "е", но да не издребняваме - на фона на липсата на що-годе нормална настилка до едно българско село през второто десетилетие на 21 век това е като песъчинка на плажа.

Табелата е издържана в стила на най-добрите традиции на едновремешните окръжни пътни управления и е изключено да е направена и ощ„качена на такова място от недоволен шофьор.

Всъщност табелата е доста заблуждаваща – път почти няма, по-скоро има някаква основа на дупки и бабуни, която би могла да се превърне в път.

Да примопним – става въпрос за някакви си 6 километра, чието застилане с асфалт повелителката на магистралите Лиляна Павлова може да осигури между рязането на две ленти, но местните хора и гостите на района чи чупят колите от години.

Та така, г-жо Павлова, Пътното опрявление в Несебър или Бургас е констатирало, че пътят към нос Емине е в ремонт. Ами ремонтирайте го!