"Ще ти вгорча живота" - така заплашил Христо Стоичков фоторепортера Борислав Трошев, когато нападнал екипа на в. "България днес". Това разказа журналистът пред Нова тв.

Футболната легенда се саморазправи грубо с екипа на вестника, отишъл да снима сватбата на дъщеря му Христина Стоичкова и Лука Белич. До късно снощи фотографът и шофьорът Петър Симчев, който си е извадил медицинско, понеже бил ударен от Камата по устата и по окото, са давали показания в полицията в Етрополе, която продължава да разследва случая.

"Моята работа е да снимам и това правих през цялото време. В същото време Христо Стоичков се появи с негов приятел", разказа Трошев.

"Седях в колата, той дойде при мен, отвори вратата и започна да ме налага, да псува и да вика", върна лентата нападнатият Симчев.

Стоичков му искал ключовете от колата. Викал му "Отвори вратата" и го псувал, докато го удрял. 

Петър твърди, че ударите били нанесени от Стоичков основно по лицето му. Ударен е по окото, устата му е била разбита. След разправията Петър тръгва назад с автомобила си. Тогава удря една от колите, паркирани до манастира.

"Тръгна да ми взима ключовете от колата. Сборихме се. Успях да запаля колата, дадох на заден, за да избягам, иначе сигурно още щеше да ме бие. Затова ударих колата. Написаха ми акт", разказва Симчев.

"Учуден съм, не мисля, че съм изплашен. Но все пак той дойде и ми каза, че от тук нататък ще ми вгорчи живота", сподели още Борислав Трошев.