Българсика Красавица от Врачанско за пореден път прослави Северозапада с чара на местните жени. Лора Асенова от Бяла Слатина спечели престижен конкурс за красота в Щатите, предаде BulNews.bg.22-годишната хубавица пребори претендентки от различни държави и си тръгна с титлата „Мис лято 2016 на Мъртъл Бийч“ в Южна Каролина. Само преди месеци тя грабна короната „Топ модел на Северозападна България". Тя обаче не спря до тук и продължи да доказва красотата си.

Докато е на студентска бригада в Америка, нашата красавица получила покана да участва в конкурс в града, в който работи. Тя приела предизвикателството и решила да се включи.

По думите й, конкурсите отвъд океана са с доста по-различен регламент от родните формати. Събитието преминало в три кръга, като претендентките били само в официални тоалети. След всеки етап от надпреварата отпадали определен брой участнички. Журито останало скрито от момичетата, а в крайна сметка последната дума за това коя е най-красива имала публиката.

Сред редицата хубавици от целия свят - Словакия, Украйна, Хърватия, Молдова и др., Лора успяла да впечатли най-много със своя чар, харизма и сценично поведение. Оказало се, че конкурсът не бил само за красота, а се обръщало внимание и на интелекта и излъчването. Нашата чаровница успяла да омае американската публика и така си тръгнала с короната.

Белослатинската красавица е категорична, че въпреки успеха зад граница иска да остане да живее и да се развива в родината!