Сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович разговаря със своя унгарски колега Шандор Пинтер за увеличаване на охраната по държавната граница с помощта на унгарската полиция.

Двамата министри са разговаряли за изпращането на унгарски полицаи по границата с Република Македония или България с цел предотвратяване на увеличаващия се мигрантски натиск, който може да се очаква в следващия период, предаде репортер на БГНЕС.

"Сърбия по никакъв начин няма да толерира нито трафикантите на хора, нито нелегалното преминаване на границата - независимо дали става въпрос за влизане или излизане от страната. Ще продължим сътрудничеството между двете полиции в борбата срещу организираната престъпност", каза Стефанович, който високо оцени процеса по реадмисия, защото по този начин се намалява броят на мигрантите, търсещи убежище и в същото време те може да се връщат в държавите, откъдето идват.

Пинтер оцени като "отлично сътрудничеството между двете полиции" и обеща полицейска и правна помощ от страна на Унгария, ако има нужда от тях.