Ангел Рашков, внук на Кирил Рашков, бе един от четиримата затворници, на които днес Окръжният съд в Пловдив отказа предсрочно освобождение.

Рашков лежи там заради подкуп с присъда от година и четири месеца ефективно, към които се прибавя и предишна условна присъда за документни престъпления. Остатъкът от наказанието му е 2 месеца и пет дни, но искането бе оставено без уважение заради факта, че Ангел Рашков от самото си затваряне не признава вината си и счита наложените му наказания за несправедливи. След като е изразил това отношение включително и пред Комисията за предсрочно освобождение, съдът остави днес без последици молбата му.

Девет дела за условно предсрочно освобождение на лишени от свобода разгледа днес Пловдивският Окръжен съд, уважени бяха пет от тях. Сред осъдените, които бяха пуснати, един лежи за убийство, друг - за разпространение на наркотици, трети - за блудство, четвърти - за грабеж и петият - за обсебване. Тъй като са излежали, обаче, не по-малко от половината им наложено наказание, а рецидивистите- две трети и са показали примерно отношение, остатъка от присъдите си те ще изтърпяват на свобода с изпитателен срок, а на един от тях съдът наложи и пробационна мярка "задължителна регистрация по настоящ адрес".

Освен Ангел Рашков, който лежи за опит за подкуп на пътни полицаи, зад решетките остават осъдени за извършване на умишлено ПТП, хулиганство, ПТП, кражба и отнемане на МПС.