Дарителска кампания за събиране на средства за лечението на шестгодишно дете започва във Велико Търново и Горна Оряховица.

Лъчезарната Йоана Христова страда от тумор в мозъка и от една година се лекува в частна клиника в Истанбул. Досега на малкото момиче са направени няколко тежки животоспасяващи операции, преминала е и през лъчетерапия и вливания.

За оставащото лечение са необходими още около 70 хил. евро, в които е включена и бъдещата операция по отстраняването на тумора и оставащите 9 курса химиотерапия.

В тази сума обаче не са сключени допълнителните разходи по транспорта, престоя и лекарствата, които се купуват отделно и които са около 600 евро месечно.

В дарителската сметка на момичето има едва около 35 хил. лв., които са крайно недостатъчни за продължаване на лечението.

Съдбата на детето трогна хората в региона. В много търговски обекти: магазини, заведения, бензиностанции и салони за красота бяха поставени кутии за дарения, пише "Монитор".

През пролетта във Велико Търново се проведе благотворително автомобилно дрифт шоу, постъпленията от което отидоха по дарителската сметка на болното дете. Във Facebook стотици се обединиха в група и организираха благотворителен търг на различни лични вещи и предмети за да подпомогнат детето.

Сега кампанията по набирането на необходимите средства за спасението на живота на малкото дете продължава.

Всички, които желаят и могат да помогнат за спасяване живота на красивото дете, могат да го направят като преведат пари по откритата дарителската сметка.

 
УниКредит Булбанк

BIC UNCRBGSF

BG 57UNCR70001522551105

Титуляр: Йоана Христова Христова