Британските тайни служби в преследване на заподозряно лице от саудитски произход, проникват в стая в хотела Excelsior London Hotel с града. Там се натъкват на изненадваща гледка - катарска принцеса, участваща в оргия със седмина мъже, предава индийският уебсайт folomojo.com, цитирайки британския вестник Financial Times.

Според вестника, МИ-6 атакуват хотелската стая и жената е намерена в компрометираща поза. След проверка става ясно, че катарската принцеса е Шейха Салва - дъщеря на бившия премиер Хамад бин Джасим бин Джабер Ал-Тани.

Предварително проучване разкрива, че принцесата помолила заподозрения саудитец, да й доведе шестима мъже с определени физически качества за колективен секс в замяна на голяма сума пари. Принцесата също така поискала от него да остане с нея от съображения за сигурност, в случай, че някои от мъжете да използват насилие.

Принцесата заявила, че няма намерение да причини вреда на репутацията на страната си и че не е нарушила законите на Обединеното кралство. Въпреки това, от полицията й обяснили, че е против закона да се сближава с лица, имащи криминално досие, или да се склоняват мъже към проституция.

Срещу принцесата не може да бъде заведено наказателно дело, тъй като тя има право на дипломатически имунитет, но катарското посолство е било уведомено за случая.

От Посолството на Катар се опитват да потушат скандала, опитвайки се да подкупят Financial Times, но от вестника отхвърлят предложението им и публикуват историята.