Природозащитникът Андрей Ковачев и алпинистът Боян Петров са пострадали при катастрофата в Кресненското дефиле. Автомобилът бил управляван от румънска гражданка. Инцидентът е станал към 11:20 часа, съобщава "Дарик".

Колата пътувала в посока Кресна. Водачката загубила контрол над автомобила на ляв завой, уточниха от благоевградската полиция. Колата излетяла вдясно от шосето и блъснала двамата мъже в района на Османска чешма на входа на дефилето.

От централния офис на Сдружение за дива природа „Балкани" потвърдиха пред Дарик, че единият от пострадалите е природозащитникът Андрей Ковачев, а другият е алпинистът Боян Петров.

Двамата правили обследване на водите в района на Кресненското дефиле във връзка с предстоящото изграждане на автомагистрала „Струма" през дефилето.

Директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев заяви, че един от пострадалите е с черепно-мозъчна травма, а другият има счупени ребра.

Заради пътния инцидент дясната лента в посока Кресна бе временно затворена. Движението се регулира от пътни полицаи и се извършва само в едната лента за движение. Извършен е оглед на местопроизшествието.