В главния град на американския щат Северна Каролина – Шарлот, служител на полицията застреля мъж, който бил глухоням и се опитал да се обясни със служителя на реда с жестове. Това съобщи на сайта си вестник Daily Mail, предаде БГНЕС.

Според информация на изданието патрулна кола на полицията засякла автомобил, движещ се с превишена скорост. Служителите на реда включили сирената, но нарушителят не спрял на звуковия сигнал. Последвало полицейско преследване. Внезапно нарушителят спрял – както се оказва, тъй като си стигнал до дома. Слизайки от колата, той бил спрян от полицаите, но тогава се опитал да им обясни с жестове, че не ги чува. Очевидно тълкувайки жестовете му като агресия, те открили огън и 29-годишният Даниел Харис починал на място. Застреляният е белокож.

Според свидетели на случката Харис е бил застрелян почти моментално, след като е слязал от колата си. Именно по свидетелски показания Харис опитал да комуникира със стрелялия полицай с жестове. Обяснението на полицията за стрелбата е, че Харис не се подчинил на командите на полицаите.