Близо три четвърти от потребителите на Windows 10 не използват браузъра Edge и Microsoft иска да промени това. Компанията е обявила нова инициатива, която да мотивира повече хора да пробват браузъра и да спечелят нещо в замяна, съобщава онлайн изданието CNET.

Програмата Microsoft Rewards засега ще се предлага само за потребителите в САЩ. Тя ще дава бонус точки за използването на Edge, но има и допълнително условие. За търсачка по подразбиране на браузъра трябва да бъде избрана Bing на Microsoft.

Колкото повече потребителят използва комбинацията от двете услуги на Microsoft, толкова повече точки ще трупа. Допълнителни бонуси ще има и за използването на магазина за приложения.

Потребителят ще може да използва натрупаните точки за ваучери за Amazon, Starbucks, Skype, Outlook.com. Microsoft се надява, че по този начин ще привлече вниманието на повече потребители към Edge, които да пробват и харесат браузъра.

В момента той има около 5% глобален пазарен дял. Това е далеч под основните конкуренти Firefox и Chrome и дори спрямо неговия предшественик Internet Explorer, който продължава да се използва от много потребители.