Шумен се превърна в място на ужасяваща сцена.Снощи 45-годишният Стефан Стефанов е арестуван за убита и разфасована жена, открита в къщата му.

По непотвърдени данни това е неговата съпруга Галя, с която ту се събирали, ту се разделяли. Жената била обявена за издирване от нейни близки и подозренията паднали върху Стефан, с когото често имали скандали.

В неделя криминалисти открили вонящи чували в пристройка в двора на къщата на Стефан на ул."Червена стена". Според мълвата, той е нарязал тялото с щилка и го е опаковал на части. Очаква се официална информация по случая.

На мястото освен спецполицаи, експерти, шефа на РПУ-Шумен Илиян Николов, бяха и двама прокурори от окръжна прокуратура – Маргарита Георгиева и определеният за административен ръководител на обвинителите Димитър Димов.

В неделя вечерта е извикан и спасителен екип от двама огнеборци, които наденаха дихателни апарати, за да извадят човешките останки от имота. Към 22:30 часа след щателни огледи находките са побрани в голям черен чувал и на носилка са изнесени от специализиран автомобил на отделението по съдебна медицина.

Аутопсия ще доказва как точно е била убита жертвата. Не е ясно и дали са запазени всички части от тялото й.

Възможно е извършителят да е успял да изхвърли чували. Най-вероятно трупът е престоял поне седмица, ако се съди по вонята, превзела улицата. Аутопсията ще бъде извършена във Варна, съобщи "Труд".

Стефан е майстор железар, изработва гаражни врати и метални решетки, личи от рекламната табела на дома му.

Според съкварталци, той имал чести скандали с Галя, която била с 5 г. по-голяма от него. Двамата имали дъщеря на 18 г. Жената живяла за известно време в Канада, след това във Варна. Възможно е дори тя да е убита там в свое жилище и после да е транспортирана до Шумен.

Стефан бил кротък и добър, но пийнел ли алкохол, ставал агресивен, разказват съседи. Има данни, че в четвъртък вечерта Стефан си е купил щилка и се запил с инструмента в квартално заведение. Поръчал си 500 грама ракия и дори заспал на масата.

Съседи също разказват, че Стефан търсел резачка за дърва. Обяснявал, че с баща му ще режат дървета в старо лозе. Никой в махалата не подозирал какво се е случило, започнали да се съмняват едва в неделя, когато забелязали полицаи да търсят мъжа и го отвели със себе си следобед.

Вонящите чували са втори шок за униформените в къщата на Стефан. В края на юли м.г. те бяха извикани от съседи за семеен скандал, а завариха жена, вързана с белезници за леглото. Тогава стана ясно, че Стефан системно "закопчавал" и унижавал жена си и дъщеря им, която пък злоупотребявала с наркотици. Тогава майката и дъщерята разказали потресаващи подробности от живота си през последните 2 г. Понякога по цяла нощ момичето било приковано към леглото, не можело да отиде и до тоалетна.

В края на 2013 г. по жалба за малтретиране районният съд в Шумен издал разпореждане Стефан да не доближава дома на съпругата си за 18 месеца, наложили му и 200 лв. глоба. Въпреки забраната, Стефан влязъл в жилището и пребил жената. Тогава след споразумение с прокуратурата му наложили 9 месеца пробация.