Баба Костадинка продава картини, за да помогне на болната си дъщеря

Тежката съдба на 92-годишна варненка трогна в последните часове социалните мрежи. За нея първа алармира Валентина Андонова, която написа: „Това е баба Костадинка,на 92 години,продава своите картини на светофара на пазар Чаталджа. Една от многото.Възрастни хора, принудени до последно да изкарват хляба си, приклекнали по българските тротоари.Баба Костадинка не проси, не моли за помощ и за жалост отдавна е изгубила надежда за достойни старини.

Продава красота ,късчета от душата си нарисувани с акрилни бои върху платно.Не се оплаква от нищо, само че краката не я държат.Усмихна ми се и тихичко ми се извини, че не може да се изправи, докато разглеждам пейзажите.Приседнах до нея,вече знаех, че ще купя картина.От две седмици съм във Варна.Моята Варна,изпълнена съм със смесени чувства на радост и но разочарование,от това което виждам по улиците. Не зная дали от носталгия и сантименталност сетивата ми са така изострени, но при вида на тази мъничка свита женица ме заболя,изпитах огромна тъга,прегърнах я и заплаках. Казах и че искам да купя най-скъпата и картина за подарък на моята майка.

А милата жена през сълзи каза, че от дни не успява нищо да продаде и която и картина да купя ще ми направи отстъпка,защото има нужда от парички ,за да помогне на болната си дъщеря и внук си .А пенсията до никъде не и стига,само за лекарства и за ток ...Това е баба Костадинка на 92 години, продава душата си за дребни пари.Това може да е вашата баба, майка , леля или съседка ,приклекнала тихо на тротоара с надеждата да продаде нещо, за да помогне на някого.

Моля ви приятели, ако можете да си позволите, за подарък на някого ,или просто ей така,купете си картина.Потърсете баба Костадинка,тя е там на светофара на пазар Чаталджа. Картините не струват скъпо в замяна на парите си ще получите красив пейзаж, добра дума , усмивка и благословия.А вселената чува благословиите и ги умножава стократно. А ако не , моля ви разпространете този пост, може някой от вашите приятели да си купи картина от баба Костадинка..Цените са между 10-40 лв ,зависят от големината”.

Обещанията още утре състрадателни варненци да са при художничката заваля веднага, както и поръчки от разстояние, за които трябва да посредничи Валентина.