51-годишен мъж, паднал върху арматурно желязо при трудова злополука, бе спасен в УМБАЛ "Св. Анна", съобщиха оттам. Работникът пострадал на строителен обект в Студентски град в София. Паднал от висока стълба и се пробол на арматурно желязо (F16 мм), което минало косо през цялото му тяло, засягайки коремната кухина и тазовата област.

Колегите му на обекта изрязали с флекс долния край на желязото и пострадалият е докаран в шоково състояние от екип на "Спешна помощ" в спешното отделение на „Св. Анна“.

След като са му направени изследвания, се пристъпва към операция. Екип, воден от д-р Славчо Тошев от Клиниката по хирургия и д-р Евгений Нешев от Клиниката по ортопедия и травматология, оперира пациента повече от 3 часа. Оказва се , че е засегнато тънкото черво и има счупвания на тазови кости.

След успешната оперативна терапия мъжът е стабилизиран в реанимация на УМБАЛ „Св. Анна“ и впоследствие изписан за долекуване в домашна обстановка. Предстои му допълнителен преглед за евентуална операция заради счупванията на тазовите кости.