Непълнолетната побойничка от Враца, която наби своя приятелка, даде ексклузивно интервю пред BulNews.bg за скандалния случай, който разтърси България. 

Г. М. заяви, че съжалява за случилото се и пожела да представи своята гледна точка за побоя между четирите приятелки. Оказва се, че всъщност тя е раздавала шамарите на непълнолетната Н. Клипът бил качен в социалната мрежа от И. Д. Видеото беше излъчено в национален ефир и предизвика бурна обществена реакция. Г. обаче заяви, че не е съгласна с обвиненията, които им се отправят и квалификациите, с които се определя постъпката им. 

17-годишното момиче призна, че във въпросния ден трите приятелки са били употребили наркотици – амфетамин. Тогава те се срещнали с Н. край полигона до затвора във Враца и се скарали с нея за слуховете, които разпространявала по техен адрес. Страстите ескалирали и Г. започнала да удря и рита бившата си приятелка. През това време друго момиче – Н., рисувала с червило ръцете на беззащитната ученичка, а И. снимала с телефона си всичко. 

"Да - виновни сме, да – бихме я, но не сме толкова черни, колкото тя ни изкарва“, категорична е Г. 

По думите й, Н. също употребявала наркотици и дори преди конфликта звъняла на побойничките си да я снабдяват с дрога. Г. отрече информацията, че са заплашвали битото момиче, че ще я влачат гола или „ще звъннат един телефон и тя ще изчезна от България", както заяви потърпевшата в национален ефир. "Няма какво да крием, всичко сме го казали и пред полицията. Няма защо да лъжем, ясно е, че сме виновни. Но някой трябва да каже истината, не може да се слуша само едната страна. Н. е същата, че и по-зле от нас и продължава да тръби лъжи по наш адрес", каза Г. В момента момичето седи във вилата си извън Враца и заяви, че не иска да се показва в града. По думите й фейсбукът й бил прегрял от съобщения от хора, осъждащи постъпката й. 

Тя заяви, че просто иска случаят да отшуми и обеща, че повече няма да влиза в конфликт със закона.