Властите в Турция повишиха степента на терористична заплаха в страната след последната серия нападения. Нареждането е на турския премиер Бинали Йълдъръм, съобщи БНР.

При най-мащабния атентат кола-бомба беше взривена пред полицейско управление в град Елязъг. Убити бяха трима полицаи. Ранени са 170 души, като състоянието на 14 от пострадалите е много тежко. При взрива се е образувала огромна дупка. Експлозията е била чута в много райони на града. Взривът е нанесъл големи материални щети на полицейския участък, и на други сгради и коли наоколо. Изкоренени са много дървета.

Турският премиер Бинали Йълдъръм отмени всички планирани за днес срещи и замина за Елязъг. Заедно с него отпътуваха министърът на отбраната Фикри Ъшък и началникът на генералния щаб на армията Хулуси Акар.

След атентата Висшият съвет за радио и телевизия на Турция въведе временна забрана за медиите да излъчват кадри от мястото на експлозията.

Според информация на турската агенция "Доган" нападението е било извършено от бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК). Силите за сигурност предприеха операция за залавяне на нападателите, а властите отправиха призив към гражданите за даряване на кръв за пострадалите.