Успешна кариера на модният подиум в града, който никога не спи. Звучи като приказка, особено за млади и красиви влюбени преследващи мечтите си зад граница. Валентина и Кристиан живеят над 10 години в Съединените щати, а от миналата година са семейство. Наред с амбициите отвели ги в Ню Йорк те решават да започнат малък бизнес – не къде да е, а в родното село на Валентина Аканджиево.

"Преди около 3 години се роди идеята, тя беше съвкупност от няколко фактора, първо ние сме вегетарианци и трудно си намираме храна особено зимно време и решихме, че ние сами трябва нещо да си направим", разквазва Валентина.

Още докато са в Америка, двойката купува няколко изоставени парцела в селото. След като се връщат в България, заедно с родителите си се заемат да върнат живота си в Аканджиево. В дворните им оранжерии пък вече се отглеждат няколко сорта домати, краставици и други зеленчуци.

Засега Валя и Кристиан продават своята продукция главно чрез социалните мрежи. При отглеждането на плодовете и зеленчуците разчитат само на продукти от природата – отричат всякакви препарати.

А какво кара младежите от лъскавият моден подиум да влязат в оранжерия и да отглеждат домати се оказва най-често задаваният въпрос?

"Аз тъй като 17 години се доказвам и градя кариера, в един момент на моята възраст усетих, че нещо трябва да дам обратно", признава Кристиан. 

И въпреки чарът и спокойствието в китното пазарджишко село, Валя и Кристиан не мислят да се връщат в България за постоянно. След години се надяват на голямо семейство и живот между Аканджиево и Ню Йорк.