Активисти от сирийската опозиция разпространиха видеозапис на момченце, спасено от развалините след разрушителен въздушен удар в град Алепо, който обиколи социалните медии, трогвайки потребителите, предаде Асошиейтед прес.Кадрите със зашеметеното и изтощено дете с покрито с прах и кръв личице, седнало на оранжев стол в линейка, обобщават целия ужас, който преживява раздирания от война северносирийски град.

Според лекар от Алепо момченцето е на пет години и се казва Омран Дакнееш. То било докарано в болница "М10" снощи след въздушен удар срещу контролирания от бунтовниците квартал Катерджи. Детето било с рана на главата, но без мозъчни травми и по-късно било изписано.

Лекарите в Алепо използват кодови имена на болниците, които казват, че са подложени на системни въздушни удари от страна на правителствените сили.

Опасяваме се, че силите за сигурност може да проникнат в мрежата на болниците и да атакуват линейки, докато те прехвърлят пациенти от една болница в друга, обясни медикът, погрижил се за петгодишния Омран.

Активисти на опозицията съобщиха, че при удара са загинали осем души, пет от които деца.
Кадрите с Омран на оранжевия стол напомнят снимката на сирийчето Айлян Кюрди, чието тяло беше намерено на турския бряг.