Нова серия от мощни взривове разтърси Източна Турция. Цели на терористичните нападения са полицейски участъци в провинциите Елязъг и Ван. Най-малко 9 души са загинали, а стотици са ранени при двата кървави инцидента.

Първо кола-бомба се взриви пред полицейско управление в провинция Ван. По последни данни броят на жертвите е 3 души, а над 70 са ранените, сред тя има и много цивилни лица. Все още никой не е поел отговорността за трагедията.

При втория терористичен акт бяха задействани два автомобила, натъпкани с експлозиви. Те бяха взривени пред входа на полицейско управление и градината пред него. Поне шестима са вече загиналите, а 146 са ранени в резултат на експлозията. 14 души са в критично състояние.

Медии информират, че единият взрив е дело на Кюрдската работническа партия. Досега нито една организация не е поела отговорност за експлозиите.

През последната година Турция беше разтърсена от серия от терористични нападения, при които загинаха стотици невинни хора в Анкара, Истанбул и източните провинции. Много анализатори определят Турция като държава на ръба и изразяват безпокойство за нейната стабилност, както и за стабилността на региона.