Писателката Джоан Роулинг, която се прослави с книгите за Хари Потър, ще пусне три сборника от кратки истории за света на вълшебниците, съобщи списание „Тайм“.

Новите книги ще бъдат в електронен формат. Общото им заглавие е "Pottermore Presents". Това ще бъдат кратки развлекателни разкази, които ще допълнят серията от книги за Хари Потър, сподели пред списанието Сюзан Джуравикс, директорката на компанията Pottermore. Тя пък е световния разпространител на електронната версия на книгите за Хари Потър.

Сборниците "Власт, политика и досадни полтъргайсти" ("Power, Politics And Pesky Poltergeists"), "Героизъм, трудности и опасни хобита" ("Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies") и "Хогуъртс: непълно и ненадеждно ръководство" ("Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide") ще бъдат представени на публиката на 6 септември 2016 година. Цената на всяка от книгите ще е около три евро.

Според информация на изданието в новите разкази Роулинг ще запознае читателите с „тъмната страна“ от вълшебния сят на Хари Потър.