Анита Мейзер рида в съдебната зала през цялото време на заседанието, в което Окръжният съд Варна реши тя да остане в ареста. Преди да припадне и да се свлече, варненската сексбомба, която е обвинена в убийството на своя съпруг направи емоционално обяснение към съдия Соня Нейкова, предаде БЛИЦ.

„Сега като виждам, че съдбата ми е в ръцете на човека, който стои срещу мен, искам да ви кажа, че съм невинна. Моля да ме пуснете под домашен арест, защото полудявам вътре! (има се предвид ареста – б. а.). Съдействам на 100% и ще продължа да съдействам. Нямам намерение да бягам никъде. Не съм искала да убивам мъжа си. Аз го обичам! За какво да го убивам?! Аз съм жена и майка. Цял живот съм работила и съм си дошла тук, за да се пенсионирам. Не съм виновна, имахме планове с Николай за рождения му ден“. Това заяви пред съдия Соня Нейкова Анита Мейзер, която е обвинена, че е убила по непредпазливост мъжа си Николай Димов, чрез умишлено нанесена средна телесна повреда. Поведението си пред разследващите и измислените от нея различни версии за фаталната нощ, тя оправда с това, че се притеснявала какво ще излезе в медиите. 

Двамата адвокати на Мейзер заявиха пред съда, че искат по-лека мярка за неотклонение от задържане под стража, защото тяхната довереница няма да извърши ново престъпление. Според тях тя съдейства с каквото може на прокуратурата и спомага да се разкрие обективната истина. Според съдия Соня Нейкова обаче, Мейзер вече е извършила поредица от престъпления. За това говорят данните, че веднага след убийството, тя я опитала да подкупи полицейски служител с цел да избегне наказателно преследване. По думите на съдията, това означава, че тя очевидно е готова на всичко, за да избегне следствените действия. Според съдия Соня Нейкова съдействието на обвиняемата се изразявало единствено в представянето на нейната защитна теза, която е описана в протокол. По отношение на второто обвинение – за подкупа, стана ясно, че Мейзер изобщо не е искала да коментира и не е отговаряла на въпросите на разследващите. 

Относно тезата на защитата – че Анита Мейзер няма да се укрие, съдът счете, че тя е неоснователна. В залата стана ясно, че Мейзер е с двойно гражданство – българско и американско, а американският й паспорт не е открит и иззет от разследващите. Според съда, това създава обективни предпоставки тя да напусне страната, ако е на свобода. Спомена се и фактът, че Мейзер често пътува до различни дестинации като Коста Рика и Китай и с американския си паспорт би могла да замине и да възпрепятства разследването спрямо нея, както и това да понесе наказателна отговорност. Разбра се също така, че американското посолство е предложили правна помощ на Мейер, тъй като тя е гражданин на САЩ. Тя обаче е отказала, тъй като вече има защита. 

Двете предпоставки – че би могла да извърши ново престъпление и да се укрие, както и това, че е налице третата – обосновано предположение, че Анита Мейзер е автор на двете престъпления, в които е обвинена, решиха съдбата й. Съдът прецени, че тя трябва да остане  ареста. Съдия Соня Нейкова заяви в залата, че е извършен следствен експеримент с участието на обвиняемата, а също така предстои ДНК експертиза. Адвокатите на варненската сексбомба пък са категорични, че ще обжалват постановената спрямо тяхната доверителка най-тежка процесуална принуда „задържане под стража“.