Намерено е човешко тяло близо до железопътна линия в Ексетър, съобщава exeterexpressandecho.co.uk, цитиран от starazagora.topnovini.bg.

Това е станало при претърсване на района около жп линиите в града вчера следобед при издирването на изчезналата Гергана Проданова.

Полицаи и съдебни медици са го открили в запустяло място. Започната е аутопсия, за да се потвърди идентичността на тялото. Семейството на Гергана в България е било уведомено.

38-годишната старозагорка Гергана Проданова бе обявена за издирване на 8-ми август, след като не се е явила на работа в хотел „Свети Давид” в Ексетър. Тя е видяна за последно на улица в Сидуел, близо до дома си, в 20.18 часа на 4-ти август.

Полиция и граждани търсиха изчезналата на обширни територии в района на Ексетър. Около 30 служители на реда са проверили над 2000 имота. В издирването се включиха полицейски хеликоптер и специално обучени кучета.

За убийството на Гергана бе обвинен 42-годишният Костадин Костов от Стара Загора. В понеделник той се яви пред съда в Ексетър. Пред съдиите казал, че е невинен. Тъй като обвинението в убийство е сериозно престъпление, за да бъде разгледано в местния съд, делото е изпратено на Кралския съд. Разпитът там ще бъде в 10 часа на 15 септември.

Междувременно вчера съдът в Ексетър е отказал да го пусне под гаранция. Той може да поиска ново освобождаване на 14 септември.