Пореден побой в Галиче разбуни печално известното село, което от май насам е без кмет, след като Ценко Чоков бе оставен в ареста с обвинение, че е тартор на организирана престъпна група.

Името на кмета обаче продължава да влиза в крими сводките. Тази сутрин един от близките хора на Ценко Чоков преби кравар в селото, съобщи BulNews.

Сокол Любомиров Иванов тръгнал да извежда на паша кравите на Венцислав Николов, когато бил пресрещнат от Ивайло Рачев и пребит брутално с бухалка. След ударите той изпаднал в безсъзнание и незабавно закаран в болницата в Бяла Слатина в тежко състояние.

Лекарите се борят за живота му, а работодателят му чака пред операционната новини за състоянието му.

Венцислав Николов е собственикът на двете коли, които бяха запалени в нощта на 23 срещу 24 май в Галиче, и е един от основните свидетели срещу арестувания кмет на селото. С делото той си обяснява и побоя над неговия работник.

Този побой е част от дългата поредица от криминални събития в Галиче, които се случват след задържането на кмета. Преди него бяха атакувани прозорците на друг свидетел срещу него, а малко по-рано отново бе нанесен побой на един от неговите врагове.

Преди 15 дни, пред полицията с медицинско за нанесените му рани, се яви 17-годишния Стефан Тончев. Според непълнолетния докато си седял на улицата, минал Радослав Илиев, който пък се оплакваше от побой от кметския син Мартин, и без да му каже нищо го ударил няколко пъти с бокс по лицето.

Тогава майката на бития заяви, че Радослав проявил агресия, защото отказал да подава жалби срещу Ценко Чоков. Семейството на Стефан пък били привърженици на арестувания кмет.

Самият Радослав отрече да има нещо с побоя и на свой ред обвини хората на Ценко Чоков, че търсели начин да го дискредитират.