"Искам да багодаря на всички български водачи, които пътуват с винетки по пътищата. Направихме проверка и показа, че родните водачи пътуват съвсетно и с винетки - годишни или месечни. Вече имаме събрани почти 380 млн. лева. Ако направим сравнение с миналата година, то тази година имаме повече продадени винетки. Проверката показа, че гастербайтерите наистина шмекеруват. Техните винетни стикери са много леко залепени, което значи, че те си ги разменят."

Това каза в ефира на bTV министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и се закани, че властите ще бъдат безкомпромисни към нарушителите.

Доизграждането на автомагистрала "Струма" е основен приоритет, допълни още тя.

"Цялата магистрала "Хемус" вече не може да бъде финансирана по европейски проект. Тази магистрала ще бъде строена със средства от държавния бюджет", заяви Павлова.

Тя изясни какви търгове за поръчки ще пусне министерството и поясни, че всичко ще се направи максимално бързо. "Тунелът "Железница" ще е най-дългият в България. Това са две тръби, общо почти 5 км., ще има и два големи виадукта. Това ще е едно наистина сложно съоръжение. Сега избираме изпълнител", заяви министърката.

"Следващият проект е от Кресна до Сандански. Там работата ще започне през септември тази година.", поясни Павлова.

"Има няколко начина да се случи влизането и излизането от магистрала "Струма" в посока Благоевград. Левият завой при възела "Кочериново" не е толкова труден, инцидентите там са поради несъобразена скорост или неспазване на дистанция. Максимално бързо ще се направи все пак проект с кръгово движение за този участък и той ще бъде ремонтиран, заяви Павлова и добави: "Човешкият живот е по-важен."