Анализ на популярното приложение за запознанства Tinder посочва, че използването на анимирани GIF-ове и емотикони в чатовете между хората всъщност създава по-добра и силна връзка между тях. Освен това стимулира комуникацията като цяло, твърди Tinder пред онлайн изданието Engadget.

Изпращането на GIF-ове увеличава вероятността човек да получи отговор с 30%, показва проучването на Tinder. Освен това средната продължителност на разговорите, в които често се използват GIF-ове, е два пъти по-голяма.

"GIFовете са добър начин за хората да преценят доколко имат сходно чувство за хумор и доколко си подхождат като цяло", коментира Джес Карбино, главен социолог на Tinder. Според нея потребителите предпочитат GIF-ове и емоджита като по-лесен и приятен начин да "разчупят леда". Този тип анимации се харесват, защото човек като цяло предпочита визуалното пред текста.

Всичко това отпуска хората по-лесно и стимулира по-дългите разговори между тях. Това пък води и до създаването на по-добри и силни връзки. Това важи за хората от всички възрасти, като проучването на Tinder показва, че няма възрастова група, която да не използва GIF-ове и емоджита в комуникацията си.