Легендарният немски пилот от Формула 1 Михаел Шумахер се възстановява след тежката черепно-мозъчна травма, реагира на лечението и ще оздравее, заяви бившият ръководител на Ферари Лука ди Монтедземоло.

В края на декември 2013 г., докато караше ски във френския курорт Мерибел, Шуми падна и удари главата си в камък. Той получи тежка травма и после бе в кома половин година. От септември 2014 г. пилотът е в своята швейцарска вила, разположена на брега на Женевското езеро. Оттогава има много малко и твърде оскъдни информации за здравословното му състояние.

"Много се радвам да науча, че Михаел реагира на лечението. Аз знам, уверен съм, че благодарение на своята решимост, която ще има решаващо значение, той ще излезе от тази много сложна ситуация", заяви Монтедземоло, цитиран от The Telegraph. Периодично в медиите се появяват съобщения, че седемкратният световен шампион е на границата между живота и смъртта. В началото на юли 2016 г. мениджърът му Забине Кем съобщи, че лечението продължава, но ситуацията е толкова сложна, че не бива да се разкриват подробности.