Премиерът Бойко Борисов е поискал да бъде освободено цялото ръководство на "Гранична полиция", заради търга, при който транспортирането на нелегални мигранти бе възложено на обвинен в трафик на хора траспортен бизнесмен, съобщава "24 часа"

Вчера вечерта премиерът Борисов е разговарял с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова и е поискал уволненията паралелно с пълна проверка докъде има чадър над канадлджиите, пише вестникът.

Днес оставките на шефовете на гранична полиция трябвало да бъдат връчени, гласяло разпореждането на премиера.

Уволнени ще бъдат шефът на Главната дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, както и заместника му Станислав Манолов, който ръководи направление "Противодействие на престъпостта".
Манолов оглавяваше бургаската гранична полиция, преди да стане зам.-шеф на главната дирекция в София.
Ще бъде сменено и цялото ръководство на "Гранична полиция" - Бургас. Задържан за нелегален превоз на 65 мигранти по пътя Резово-Бургас край Царево е спечелил обществена поръчка на ГД "Гранична полиция" за транспорт на незаконно преминали задържани лица във вътрешността на страната.
Договорът за наемане на автобус за превоз на мигранти е на стойност близо 200 000 лв. за срок от 1 г. 34-годишният Григор Тошков Григоров от Сливница е участвал в обществената поръчка чрез фирмата си "Еделвайс 0707".