След срама от допинг скандала със Силвия Дънекова и слабото представяне на Радослава Мавдориева на гюле, изгря лъч надежда в родната атлетика. Той бе запален за пореден път от Ивет Лалова, която успя да се класира на полуфиналите на 100 метра.

Двойната сребърна медалистка от еврошампионата в Амстердам по-рано през сезона завърши трета в последната осма серия с резултат 11.35 секунди и продължи към полуфиналите по време. В нейната серия победителка стана американката Инглиш Гарднър с време 11.09 секунди, а втора се нареди южноафриканката Карина Хорн с 11.32 секунди.

Най-бърза в сериите беше двукратната олимпийска шампионка Шели-Ан Фрейзър-Прайс от Ямайка, която спря хронометрите в своята серия на 10.96 секунди.

Междувременно Сестри Стоеви допуснаха втора загуба в група D на олимпийския турнир по бадминтон. 

Габриела и Стефани паднаха от вторите в световната ранглиста китайки Юантин Тан и Ян Ю с 14:21, 11:21 за 35 минути и отпадат от борбата за класиране на четвъртфиналите преди последния си мач утре срещу германките Йохана Голишевски и Карла Нелте.

За фазата на директните елиминации с по две победи продължават Юантин Тан и Ян Ю и южнокорейките Йе На Чан и Со Хи Ли, които по-рано днес се наложиха над Голишевски и Нелте с 21:18, 18:21, 21:17.