Габриела Стоева и Стефани Стоева допуснаха второ поражение в група D на олимпийския турнир по бадминтон в Рио де Жанейро.

Сестрите загубиха от номер 2 в световната ранглиста китайки Юантин Тан и Ян Ю с 0:2 (14:21, 11:21) за 35 минути и отпадат от борбата за класиране на четвъртфиналите преди последния си мач утре срещу германките Йохана Голишевски и Карла Нелте.

Както и в първата си среща на игрите българките направиха по-.силен първи гейм, в който се държаха равностойно до 12:14. Въпреки че изоставаха още от първото разиграване, Стоеви стигнаха до равенство при 3:3. След това китайките бързо дръпнаха с шест точки, за се получи второ застигане.

След 14-ата си точка от обаче Тан и Ю бяха пълни господари на игрището и много бързо наложиха волята си. Във втория гейм разликата в класите стана още по-видима, а китайките почти не допускаха грешки.

За фазата на директните елиминации с по две победи продължават още и южнокорейките Йе На Чан и Со Хи Ли, които по-рано днес се наложиха над Голишевски и Нелте с 21:18, 18:21, 21:17.