78-годишен мъж е загинал, а 32-годишен мъж и 39-годишна жена са пострадали при катастрофа на пътя София-Варна, в близост до кръстовището за с. Панайот Хитово, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Търговище.Около 12.10 часа днес в оперативната дежурна част на РУ-Омуртаг е получен сигнал на тел.112 за възникнало в община Омуртаг, на първокласен път I-4 (София-Варна), км 201+400 – в близост до кръстовището за с. Панайот Хитово, пътнотранспортно произшествие. Правоспособният водач П.Ж., на 48 г., от София, управлявайки в посока София-Варна лек автомобил „Мазда 323“, в разрешен участък от пътя е предприел маневра изпреварване, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е блъснал в предната лява част на правомерно движещ се лек автомобил „ВАЗ“ с търговищка регистрация, управляван от правоспособния водач Е.Ш., на 78 г., от Омуртаг.
 
В резултат водачът на лекия автомобил „ВАЗ“ е починал на място. Возещ се на предната седалка на същия автомобил 32-годишен мъж от с. Градец, община Котел, е приет в МБАЛ-Търговище с комбинирана травма в областта на гръдния кош, без опасност за живота му, а возеща се на задна седалка на същия автомобил 39-годишна жена от същото село е приета в МБАЛ-Търговище с фрактура на дясна тазобедрена става, без опасност за живота й.
 
На водача на лекия автомобил „Мазда“ е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано бързо производство по чл. 343, ал. 3, т. б от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.