В какви цветове да боядисам апартамент за продажба и да го правя ли изобщо? Може този въпрос да Ви се струва не дотам важен, дори ненужен, но не е така. Цветовете продават и това е нещо, което трябва да имате винаги предвид. В тази статия ще се опитаме да разясним как точно да направите вашето жилище по-примамливо за купувачите.

Тенденции и цветове

  • Нека започнем с хола. Холът е най-обитаемата част на апартамента и затова трябва да бъде „обичан“ от всеки член на семейството. Най-добре да се използва стандартен бял цвят, който се води неутрален. По-ярките тонове биха подразнили купувачите, докато бялото си остава евъргрийн за холовото помещение. Но все пак бихме Ви посъветвали да сложите атрактивен цветен акцент като открояваща се колона, стена, ниша или просто тапет на подходящото място.
  • Детската стая е мястото, в което децата трябва да мечтаят и да играят. Това предполага, че там би било добре да се използват ярки и наситени цветове – синьо, оранжево, зелено и др. С тези цветове децата ще се влюбят в стаята си, а това значи и по-голяма вероятност за продажба.
  • Спалнята е мястото на интимните преживявания и взаимоотношения. Това означава, че могат да бъдат използвани  цветове, напомнящи за романтика или уют. Подходящи са виолетовото, синьото, червеното, прасковено, нежно резедаво и др., които предизвикват усещане за топлота и споделеност.
  • Банята и коридорът е препоръчително да са в бели или поне светли тонове, за да създават впечатление за простор. Белият цвят има това свойство да разширява, докато по-тъмните тонове „свиват“ реалните размери.

В какви цветове да боядисам апартамент преди продажба

Тенденциите са бялото да бъде изместено от по-яркото, особено за детските стаи и спалните, въпреки че белите стени са класика в жанра. Ако се колебаете какво да направите, обърнете се към агенция Сиана Имоти Русе, която ще Ви съдейства не само за бърза и ефективна продажба на апартамента, но и ще Ви насочи със съвети, базирани на богат личен опит и професионална практика.