За да се извърши сложна пластична хирургия, обикновено са нужни съответните медицински показания, но жените в Южна Корея доброволно лягат под ножа на хирурга с единствената цел да направят по-красива брадичката си.

Още от древни времена в Източна Азия като стандарт за женска красота се е считало малкото лице с V-образна брадичка и големи очи. Но докато жените преди е трябвало да се примирят с външността, дадена им от природата, то сега те могат да променят формата на долната и горната си челюст, благодарение на двойната челюстна хирургия.

Според професора по стоматология от Националния университет в Сеул, Чой Джин-Янг, операцията, чрез която се променя формата на брадичката, много повече променя външния вид. По това тя се различава от инжекциите с ботокс и дори ринопластиката, тъй като челюстната хирургия променя самата структура на лицево-челюстния скелет. Освен всичко друго, това е много сложна и потенциално опасна намеса. Въпреки това, малко от жените се замислят за огромните рискове, които поемат единствено за разкрасяване.

Нещо повече, жените в Южна Корея почти никога не се вслушват в многократните предупреждения на лекарите, затова в страната процъфтява бизнесът, свързан с пластичната хирургия. Почти навсякъде, на автобусни спирки, подлези, както и в хипермаркетите се набиват в очи плакати на жени, демонстриращи върху себе си невероятните възможности на съвременната пластична хирургия.

В много рекламни плакати има надписи: “Стремете се към това” под снимките на красиви момичета - щастливи собственички на V-образна брадичка, в резултат на двойно-челюстната хирургия.

Много известни личности от Южна Корея също участват активно в популяризирането на модата на пластичните операции. От телевизионните екрани те заявяват, че процедурата буквално им е дала нов живот. Британското издание “Daily Mail“ отбелязва, че двойната пластика на брадичка с всяка година става все по-достъпна, по всичко изглежда, че увеличеното търсене допринася за значително намаляване на цените.
По думите на известен корейски адвокат, Шин Хен Хо, с всяка следваща година броят на пластичните операции расте, а заедно с това също се увеличава и процентът на нежеланите реакции след тях. Повече от половината от пациентите, които са решили да променят формата на брадичката си, след това се сблъскват със сериозни проблеми. Последствията от двойната пластика могат да бъдат най-различни: хронична болка в челюстта, неравни зъби, изкривяване на устата, изтръпване на лицето, както и невъзможност човек да се усмихва и да дъвче.
За ярко доказателство за вредата от неразумната промяна на формата на брадичката служи историята на 23-годишната корейка, която се самоубива, след като си прави две челюстни операции. В предсмъртната си бележка, тя казва, че не иска да живее с последствията от пластичната хирургия. 

Оказва се, че жертвата на модната интервенция след операцията постоянно е плачела заради инервацията на слъзния канал и не можела да дъвче.