Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи съдът на миналогодишният кандидат за кмет в Стара Загора о.з. подполковник Неделчо Неделчев. 64 – годишният мъж беше закопчан на 8 август след сигнал от негова 47-годишна позната, че я е заплашвал с убийство.При обиски в жилището му и вила в планинското село Сливито униформените откриха незаконно притежавана ловна пушка с оптика и 3003 патрона от различен калибър, за които Неделчев не разполагал с разрешително, съоб
 
В хода на образуваното срещу заралията досъдебно производство е установено, че на 4 август се е заканил с убийство по отношение на своя позната - 47-годишна жена, като заявил, че ще я застреля в главата. Същата знаела, че Неделчев притежава оръжие и предвид влошените им отношения подала сигнал в полицията.
 
На 8 август бившият офицер е привлечен като обвиняемо лице и с постановление на наблюдаващия прокурор  задържан за 72 часа.
При извършена служебна проверка е установено, че спрямо него е налице още едно висящо досъдебно производство за аналогично престъпление.
 
Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че разследваният е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.
 
За повдигнатото срещу му обвинение Неделчев може да бъде осъден за срок от 2 до 8 години.На изборите миналата есен, когато се яви като кандидат за кмет от листата на БСДП той спечели доверието на 1,26 процента от гласувалите в Стара Загора избиратели. Неделчев е тъст на шефа на Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора д-р Дамян Миков Миков.