АПИС е една от двете български фирми, номинирани за престижната награда за иновации Innovation Radar 2016 на Европейската комисия.

Наградата за иновации Innovation Radar 2016 на Европейската комисия е инициирана с цел да се открият и подкрепят иновативни проекти на европейски фирми с висок потенциал за развитие.

Иновацията, с която АПИС ще се състезава с общо 40 номинирани за наградата европейски фирми, е EULinksChecker - инструмент-добавка за интернет браузърите, който е част от разработения проект EUCases, получил финансовата подкрепа на ЕС. Това е и единственият предложен иновативен проект в областта на правната дейност.

Използването на иновативното приложение EULinksChecker ще улесни значително работата на юристите в процеса на изготвяне или преглеждане на нормативни документи, свързани с правото на ЕС в Интернет. Компонентът предлага удобни функции за извършване на правни проучвания, въз основа на правни цитати или други семантични връзки на изготвени или преглеждани документи, съдържащи съдебната практика и законодателството на ЕС.

Иновативната функционалност потребителите на АПИС ще могат да ползват в обновените версии на продуктите.

Обръщаме се към всички радетели за успех, признание и просперитет на българските фирми на международно ниво: подкрепете със своя глас номинацията на българската фирма АПИС, като посетите сайта на Европейската комисия (https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/innovators/apis-innovation-radar) и кликнeте върху бутона Vote.

/Важно е да знаете, че от един интернет адрес може да се даде само един глас./

------------------------------------------------------

Информация можете да получите на фейсбук профила на Апис, също и на сайта www.apis.bg.