БСП и АБВ се обединиха около кандидатурата за президент на ген. Румен Радев. Това стана ясно от съвместна пресконференция на ръководствата на двете партии.

„Двете партии се доближаваме до възможната кандидатура на ген. Румен Радев. Това не приключва въпроса. Ще проведем Национален съвет, на който ще бъдат подложени на обсъждане и гласуване всичките кандидатури. Окончателното решение в БСП ще бъде на Националния съвет на партията, където ще се направи гласуване и ще имаме решение. Днес с АБВ имаме обши позиции и по формулата на участие, която е коалиция от партии”, разясни председателят на БСП Корнелия Нинова.

От своя страна председателят на АБВ Георги Първанов изтъкна, че от партията са били максимално конструктивни. „Направихме своите компромиси, както е редно в едни преговори, водени от доброто желание да имаме силна, убедителна кандидатура, от АБВ снехме от обсъждане нашите две кандидатури - моята и на Ивайло Калфин, защото сме убедени, че кандидатурата на ген. Радев е силна кандидатура, която има всички шансове да спечели президентските избори.