Летовниците в Слънчев бряг плащат минимум между 100 и 120 лв. за пристигането на линейка от частна клиника. Транспортът с частна линейка от Златните е за около 50 лв., тъй като към базовата такса за превоз от 30 лв. в рамките на града се добавя левче за всеки допълнителен километър.

Космически цени за медицинска помощ изправят на нокти и тази година туристите по морето, пише „Труд“.

Най-потърпевши са чужденците, които командировани екипи в частни медицински центрове дерат с по 60 паунда за обикновен преглед.  

Операция на апандисит стрували 10 000 евро. 

Първичният преглед с рецепта за настинка или стомашно разстройство на Златни пясъци и Св. св. Константин и Елена струва на българските почиващи 90-100 лв., но на места искат и по 140 лв., докато в поликлиниките във Варна цените са 30 лв. за европейци и 50 лв. за граждани на трети страни.

Още по-голяма е разликата за инжекции. За мускулна в града искат 4 лв., а в комплексите – 20 лв., а за венозна вместо 5 лв. в хотелските кабинети прибират 30 лв. Обработката на рана в курортите излиза 40 лв., с 10 лв. по-малко е ваденето на кърлеж, докато във Варна тези платени услуги са двойно по-евтини. Сметката може да набъбне и над 500 лв., ако туристът е повален от чревен вирус и има нужда от вливания. Тежките случаи обаче се карат до болници във Варна.